Fors MW:n historia on todellisen yrittäjän tarina. Niin kuin usein yrittäjillä, sen päähenkilöä ei houkutellut itse päämäärä vaan matka sitä kohti. Fors MW:n perustaja Leif Fors toimi yrittäjänä suurimman osan elämästään mitä erilaisimmilla aloilla, aina lujasti töitä paiskoen ja tarmoa uhkuen.
"Fors MW:n historia on todellisen yrittäjän tarina."

1980-luvun lopussa Leif ei olisi voinut kuvitella, että koneenrakennusyritys ja lauttalippu olisivat lähtöpiste matkalle, joka johtaisi Euroopan suurimman metsä- ja maatalouskonetehtaan perustamiseen Viroon. Matkan syynä oli oikeastaan uteliaisuus ja yleinen kiinnostus muiden maiden kulttuureihin. Leif liikuttui syvästi, kun hän näki sen kurjuuden, joka vallitsi vain 400 kilometrin päässä Ruotsin rannikosta.

 

Todellisena yrittäjänä hän ei voinut sulkea silmiään ja palata kotiin. Hän näki kurjuutta, mutta myös mahdollisuuksia. Mahdollisuuden luoda tulevaisuus, ei pelkästään itselleen, vaan myös muille. Hän päätti jäädä eikä koskaan palannut Ruotsiin. Yritys perustettiin vuonna 1992 ja se on nykyisin vanhin Virossa toimiva ruotsalaisyritys. Kun yhtiö rekisteröitiin, se sai järjestysnumeron 46. Fors MW on virolainen yhtiö. Leif myi osan yrityksen osakkeista muilla sijoittajille vuonna 1998, mutta syyskuussa 2014 hän osti takaisin perustamansa yhtiön kaikki osakkeet.*

 

Fors MW aloitti toimintansa valmistaen kaikkea pyörösahoista kynttilänjalkoihin. Leif oli jo pikkupojasta lähtien ollut kiinnostunut metsänhoidosta ja näin hän sai idean puutavaraperävaunun valmistuksesta. Ensimmäinen FARMA-perävaunu hahmoteltiin tehtaan lattialle. Laatu ei ollut kummoinen, mutta hinta oli mullistava. Ensimmäistä kertaa markkinoilla oli perävaunu, johon pienmetsänomistajilla oli varaa ja myyntimenestys oli varma. Tänään FARMA on Euroopan myydyimpiä puutavaraperävaunuja.

 

Fors MW on kukoistava liikeyritys, jolla on satoja työntekijöitä, tytäryhtiöt Ruotsissa ja Kiinassa sekä kolme markkinoiden johtavaa brändiä: FARMA, BIGAB ja FARMA-N. Fors MW on kokenut kaiken aina vuoden 1997 Viron pankkiromahduksesta, joka oli viedä sen konkurssiin, siihen helmikuiseen yöhön vuonna 2006, jolloin palohälyttimet laukesivat varoittamaan meitä palosta, josta tuli Viron historian suurin teollisuuspalo. Me haemme mahdollisuuksia ongelmien sijaan, mutta historiamme tekee meidät nöyriksi tulevaisuuden edessä.. Me tiedämme, että mitä tahansa voi tapahtua. Me tiedämme, että emme ole koskaan parempi kuin viimeisin keksintömme tai viimeisin asiakaskontaktimme. Uskomme avoimuuteen, emme suljettuihin oviin.

 

Seuraa meitä matkallamme blogissamme www.forsmw.blogspot.com.

Leif Fors

Fors MW:n perustaja

*Leif Fors kuoli huhtikuussa 2015 pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Fors MW on nyt säätiön omistuksessa.
YHTEYSTIEDOT
AS FORS MW
Tule 30
76505 Saue
Estonia
Växel: +3726790000
Fax: +3726790001
info@forsmw.com
Org. no: 10094723
VAT no: EE100189685
HUOLTO
Yhteystiedot:
Vaihde: +46(0)11165770
Faksi: +46(0)11128370
aftermarket@forsmw.com
AS FORS MW @ 2016 | Cookies